A Magyar Fotográfusok Háza – Mai Manó Ház 2005-ben elkezdett és folyamatosan bővülő Folyamatos Jelen című sorozatában kiválasztott fiatal művészek a fotográfia minden műfaját képviselik - autonóm fotóművészek, dokumentarista fotográfusok, fotóesszét készítők, illetve fotóriporterek - akiknek művei sokféleségükkel és egyéni stílusukkal a jelen általános érvényű kérdéseire reflektálnak. Az időben párhuzamosan születő szériák párbeszédet folytatnak egymással. Az őket összetartó ’mágnes’ lehet akár egy fotográfiai attitűd, vagy akár a hasonló társadalmi helyzetre való rákérdezés felelőssége is. A szerkesztés elve, hogy a kiválasztott sorozatok ezt az adott kérdést több szempontból is úgy mutassák be, ahogy azt, az alkotók saját stílusukat és munkamódszerüket követve képben-fotóban tették; alkotói szabadságuk teljességében.

Ez a folyamatosan növekvő anyag, - ahogy évről-évre bővül a kiválasztott művészek névsora és a tematika, - egyre teljesebb képet ad a hazai, kortárs tendenciákról és a most alakuló fotográfusi életpályákról, némelyek számára az első megmutatkozás lehetőségét is megteremtve.

A katalógusokban is megjelenő tematikának megfelelő csoportosításban rendezendő katalógus képei, terveink szerint az online térben a képek közötti dialógusokban is megmutatják majd hatásukat.

Csizek Gabriella

Dóka BélaDóka BélaDóka BélaDóka BélaDóka BélaDóka BélaDóka BélaDóka BélaDóka BélaDóka BélaDóka BélaDóka BélaDóka BélaDóka BélaDóka BélaDóka BélaDóka BélaDóka BélaDóka BélaDóka BélaDóka BélaDóka BélaDóka BélaDóka BélaDóka BélaDóka BélaDóka BélaDóka BélaDóka BélaDóka BélaDóka BélaDóka BélaDóka BélaDóka BélaDóka BélaDóka BélaDóka BélaDóka BélaDóka BélaDóka BélaDóka BélaDóka BélaDóka BélaDóka BélaDóka BélaDóka BélaDóka BélaDóka BélaDóka BélaDóka BélaDóka BélaDóka BélaDóka BélaDóka BélaDóka BélaDóka BélaDóka BélaDóka BélaDóka BélaDóka BélaDóka BélaDóka BélaDóka Bélaerdei-krisztina